Veterinarska Ambulanta Alessandra,Varovnička Br: 6 ,Beograd,Srbija, 011-2401-047 ,063-243-201 , 063-8736- 286

STOMATOLOGIJA I PROTETIKA

Stomatološke intervencije koje se obavljaju u našoj ambulanti su:

Skidanje plaka, kamenca i poliranje zuba
Ekstrakcija(vadjenje) mlečnih i stalnih zuba
Popravka zuba
Uzimanje otiska i postavljanje fiksnog ortodontnog aparata(proteze)
Nadogradnja zuba
Dentalna radiografija
Hirurški tretman oronazalnih fistula,tumora gingive,papilomatoze

 

 
Zubalo u trenutku postavljanja proteze Zubalo posle 3 meseca
 


Zubi predstavljaju veoma važan organ u životu svake jedinke koji su izloženi brojnim nepovoljnim mehaničkim i hemijskim uticajima sredine.Zato se treba truditi da što duže ostanu zdravi kako bi životinja mogla da se normalno hrani i u poznijim godinama.
Oralna higijena je veoma važna a redovna kontrola zubala  sprečava napredovanje već postojećeg procesa.  
Stomatoloski pregled ,u većini slučajeva, radimo u sedaciji.Na ovaj način rad je lakši i brzi,a pacijent nema loša iskustva i traume.Prvo pregledamo kompletno zubalo,položaj i okluziju zuba, izgled gingive,dubinu gingivalnih sulkusa i periodontalnih džepova.
Sve intervencije u usnoj duplji neophodno je raditi u anesteziji ,bezbolno na imobilisanom pacijentu.
Uklanjanje plaka i kamenca sa zuba se radi ultrazvučnim aparatom ili mehanički pri čemu se odstranjuju sve naslage sa zuba,uključujući i one koje su u periodontalnim džepovima.Nakon svake intervencije praktikujemo poliranje zuba koje daje  sjaj i belinu.
U praksi se pokazalo da se vlasnici nerado odlučuju za vadjenje zuba,pre svega iz estetskih razloga,zanemarajući zdravstveni problem svog ljubimca.
Za dobru procenu prisustva zapaljivih procesa i širenja dentalnih lezija, vitalnosti zuba, progresije pulpne patologije i periodontalne bolesti neophodan je rentgenski snimak zuba i vilice.

Fotografija proteze kod Dogo Argentina


Nepravilan položaj zuba dovodi do njihovog nepravilnog trošenja i gubitka funkcionalnosti zuba.Baveći se ovom problematikom našli smo najpogodnija i za psa najkomfornija rešenja u cilju dovodjenja zuba u pravilan položaj.Izrada fiksnih ortodontnih aparata je jedinstvena i modifikovana za svaki slučaj pojedinačno.Vreme koje je potrebno da rezultati budu vidljivi zavisi od starosti psa,trenutnog položaja zuba,a naročito je bitna da se vlasnik pridržava saveta veterinara.

 

 

 
limundo
Copyright © 2007 - 2010 by alesvet All rights reserved . Design by bcc - BccRacunari